31. 7. 2011

Dnes jsem měla velké plány, kulturní vyžívání se s přítelem na zámku a dlouhou odpolední procházku s babičkou, nakonec z toho vyšlo sledování Harryho Pottera a Tajemné komnaty s přítelem a poklidné pití čaje při posezení v křesle s babičkou, holt jsem lenoch(od).
Od zítřka nastupuji třídýdenní brigádu v zahradnictví, kde budu ve skleníku kastrovat poupata kytek, "skvělá prácička" dělám ji o prázdninách již třetím rokem... nu což, penízky se budou hodit jistojistě. Kvůli tomu mi to vstávání před pátou hodinou ranní stojí. Stejně jsem teď bežně vzhůru už o půl sedmé, takže to nebude zase taková změna.
A konečně - dneska vám přináším poměrně velkou várku fotografií pocházejícíh z krkonošské přírody a stravy, snad se Vám budou líbit. Většinu jsem fotila já a něco je práce mého přítele.





30. 7. 2011

HOME

tak jsem doma, měla jsem se fajn, jako na horách no, znáte to.
a koukala jsem, že letos díky létu, které je jaké je, se v blogovém světě jaksi zapomněla konat "okurková sezona" a tudíž se mi tu za těch pět dní nahromadilo obrovské množství článků (a to je dobře), začala jsem se jimy prokousávat už odpoledne, ale ještě jich na mě pěkná řádka čeká...
takže mě prosím omluvte, že vs odbydu pouze takto, ale těšte se na zítřek, přijde ortodoxní článek.







pár snímků z výletu na Sněžku.

24. 7. 2011

dobrý večer!
jdu vám něco sdělit. měla jsem fajn víkend, včera jsem se účastnila dvou narozeninových oslav, měla jsem výbornou melounovo-ovocnou bouli, grilovaný lilek (DOPORUČUJU) a sedlčanský "výheňák" na gril (skvělá věc). taky jsem se dívala na Harryho a kámen mudrců a je to stále kouzelný, už jsem se na potterovskou jedničku nedívala ani nepamatuju, ale stejně znám téměř celý film a všechny repliky zpaměti. zítra odjíždím do soboty do Krkonoš, budeme tůrovat, užívat si přírody a čerstvého vzduchu, už se těším (vážně). a protože budu pryč a tudíž Vás nebudu obtěžovat každodenními články mám pro Vás jeden tip.








 


tak si hezky čtěte a nezlobte tu.báááj

give me an advice!

what look is better? WITH belt or WITHOUT it?

Tyhle šaty jsou dalším mým sekáčovým úlovkem za směšnou cenu, pocházejí z dětské zary a mají taky skvělý nadýchaný a vzdušný materiál, když je vítr, tak všude povlávají a zdobí je takovy ten "kašmírový" vzor. mám je ráda, ale doma moc úspěchů nesklízejí, prý jsou "jako pro babičku".
Fotky jsou staré asi tak dva týdny, to ještě bývávalo kolem třiceti stupňů celsia a říkávali jsme tomu LÉTO...

dress - s&h (zara kids), flip flops - h&m, belt - c&a, sunnies - primark



22. 7. 2011

SCARF 3

Tak a je to tady, edice šátek dnešním upršeným dnem končí, ale nijak zvlášť nesmutněte Vážení, brzy pro Vás zase něco vymyslím.
Pořizování těchto fotek bylo velice zábavné, neboť probíhalo na chodníku a silnici přímo před naším domem, kde bydlí velké množství penzistů a Vy si nikdy nemůžete být jisti, jestli Vás někdo za záclonkou potutelně nepozoruje a následně již méně potutelně nepomlouvá. Navíc jsme potkaly mou bývalou profesorku angličtiny, která byla vždy mírně pošetilá, navíc se evidentně nepamatuje, že jsem její bývalá studentka. Nuže a když mě paní profesroka spatřila, tak mi povídala "jé vy jste šíleně podobná jedné naší německé známé, já už jsem se k vám hrnula v domnění, že jste ona!"
No výborně, jeden den si já sama přijdu jako Francouzska, druhý den mě paní na ulici považuje za Němku, jaký styling zvolím příště? Co třeba domorodkyně z Tanzánie?

Takže, den třetí a třetí možnost nošení šátku - šátek na ruce místo náramku.





scarf, shorts - s&h, shirt, sandals, bag - primark, belt - my granny's, red beads as bracelet - DIY

BIG

the big summer random INSPIRATION post 
from the huge amount of different sources.
 

21. 7. 2011

SCARF 2

takže dneska šátek podruhé a v klasickém provedení kolem krku. Nevím jestli jsem v tom sama, ale mě vázání takovýchto menších šátků kolem krku přijde takové francouzské.





all from s&h except flats from topshop and sunnies random sport's shop

Zebra Cake


Mám pro Vás další skvělý šíleně vynikající (já vím, samochválá smrdí, ale upřímnost musí být ) recept na okouzlující zážitek pro Vaše chuťové pohárky a pokud budete mít to srdce a o tuhle dobrotu se podělíte, tak i pro mlsné jazýčky Vašich nejbližsích. A věřte mi, že ti Vás za Zebra Cake budou chtít nosit na rukou.

Ingredience:

na těsto: 
  • 100g másla
  • 100g cukru krupice
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 225 g polohrubé mouky

na krém:
  • 1 kg tvarohu (4 vaničky, já použila 2 nízkotučné tvarohy a 2 plnbotučné tvarohy)
  • 1 zakysaná smetana (15% tuku)
  • 150 ml mléka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 4 lžíce tmavého kakaa

Postup:
  • máslo dáme povolit do mikrovlny a potom všechny suroviny na těsto kromě mouky dáme do mísy a vyšleháme do světle žluté pěny
  • postupně přidáváme mouku vždy lehce zamícháme a vyšleháme hladké těsto (rada: vezměte si mísu s vyšším okrajem nebo budete mít kousky těsta po celé kuchyni)
  • těsto rozprostřeme do vymazané dortové formy (průměr okolo 26 - 28 cm)
  • do mísy (také s vyšším okrajem) dáme cukr s tvarohem a vyšleháme (rada: krém šleháme vždy na nejpomalejší stupeň, jinak si zaděláváte na vzduchové bubliny), přidáme zakysanou smetanu, zase vyšleháme a potom přidáme po jednom vejci a zase vyšleháme
  • pudingy nasypeme do hrnečku s mlékem a důkladně mícháme dokud se nerozpustí
  • potom je nalijeme do krému a zase vyšleháme, krém by měl být hladký a takový řidší 
  • krém rozdělíme do dvou misek a do jedné přidáme kakao, to tam pěčlivě vmícháme ruční metličkou (šlehačem bychom si nadělali moc velký nepořádek)
  • následně vezmeme dvě polévkové lžíce a do dortové formy s těstem dáváme do prostředka vždy jednu nebo dvě lžíce (podle toho jak chcete jemné pruhy) od každého krému.
  • a teď pečení, pečeme v troubě vyhřáté na 160 - 175 stupňů (podle toho jak moc Vám trouba peče) přibližně 60 minut a pod dortovou formu použijeme ještě plech (rada: troubu si dejte předehřát když začnete dělat krém, a na její dno položte kastrůlek s horkou vodou, tento malý trik zapříčiní, že krém nepopraská a zůstane vláčný)
  • troubu po dobu pečení neotevírejte, že je Zebra upečená poznáte podle toho, že se krém při kraji začne lehoučce odlupovat od stěny formy (a to začne tak po těch 50 - 60 minutách pečení) 
  • pak vezměte nůž, otevřete troubu a nožem poklepejte na stěnu formy, pokud okraje zebry budou nehybné a prostředek se bude klepat trochu jako želé, máte upečeno
  • koláč vyjměte z trouby nechte asi 5 minut v klidu stát a pak jemně nožem obkružte celou Zebru aby se kraje pořádně odlepily od formy a odendejte kruhovou část dortové formy, pak své dílo nechejte ještě hodinu vychladnou v pokojové teplotě a potom ji uložte do ledničky, nejlépe přes noc
v procesu vzniku
lahodný výsledek (omlouvám, že za šíleně neprofesionální, řez, příště se polepším)


 
zdroje: Dania
           Rybička
Děkuji Vám, slečny, dámy!!!

PS: recept se možná zdá složitý a postup zdlouhavý, ale veřte, že příprava zabere nanejvýš tak 30 minut (plus pobyt v troubě, samozřejmě) a složité to opravdu není, jen zkuste dodržet, všechny rady, co jsem vám tu vypsala. A jestli Zebru vyzkoušíte, tak mi jistojistě dejte vědět jak dopadla!  

20. 7. 2011

SCARF 1

takže ZAPRVÉ šátek na hlavě, místo čelenky, výborná věc, pokud nemáte zrovna ehm čerstvé vlasy.





DIY shorts, t-shirt (h&m), tights, bra, SCARF - s&h, shoes, sunnies - primark, belt - my granny's

a taky musím PODĚKOVAT mé skvělé sestře, která mě den co den vytrvale fotí!


mají NÁDHERNÉ ale nádherné botky, a mají FREE shipping worldwide, takže račte se podívat
 







 
tyhle mě nejvíc zaujaly, ne kecám, tyhle mě NAPROSTO UCHVÁTILY!

Project - SCARF

když jsem si v pondělí večer čistila zuby, tak mě TO napadlo. 
vymyslela jsem si pro vás takovy menší projekt, nazvala bych ho jednoduše ŠÁTEK


...tenhle šátek, pochází jak jinak než ze sekáče a byl za cenu směšnou kolem desíti korun (jak jinak) 
a já jsem si pro vás připravila na tři dny, tři outfity jakýi způsoby lze takovýto obyčejný levný šátek nosit.
takže STAY TUNED please!